Tjänster

Trädgårdsplanering

Vi börjar med ett trädgårdsbesök hemma hos dig där vi går igenom trädgården och pratar om vad du vill ha hjälp med. Efter besöket får du en sammanfattning av idéer och förslag samt en offert på vidare planeringsjobb. Det kan gälla hela tomten eller bara valda delar, en grov planering eller ner i minsta detalj - du väljer. När planeringsförslaget är klart får du en presentation med lättförståeliga skisser samt beskrivning i text och bild. Vi kan även hjälpa dig att återskapa en gammal trädgård eller att anlägga en trädgård med tidstypisk utformning och växter.

Rådgivning

Vid trädgårdsbesök eller per telefon och mail. Fråga om allt som gäller din trädgård: Specifika växter, beskärning, hur trädgården blir mer lättskött eller vad du ska göra med den omöjliga slänten.

Växtval

Vi tar fram förslag på växter som passar och ger dig alltid en beskrivning av varje växt med bild och text. Det kan gälla en enstaka rabatt, vilken häck du ska välja eller växter till hela trädgården. Här tänker vi in hela året och kan föreslå vårlökar, växter med vackra bladfärger och former, blomning från vår till höst och sprakande höstfärger, vintergröna växter och vackra prydnadsgräs som står kvar hela vintern. Växter som både passar dina önskemål och förutsättningarna på platsen.

Inköp & plantering

Hjälp med att utföra de planerade förändringarna i trädgården. Eller om du har gjort egna planer och vill ha hjälp med att utföra arbetet. Inköp av växter, jord och gödsel från våra utvalda leverantörer samt plantering - välj de tjänster du vill.

Beskärning

Beskärning av träd, buskar och fruktträd (uppbyggnads-, underhålls- och föryngringsbeskärning). Även uppstamning av träd och buskar samt formklippning och spaljering. Vi är certifierade fruktträdsbeskärare med Grönt kort. Mer information om Grönt kort finns på Riksförbundet Svensk Trädgårds hemsida, www.tradgard.org.

Balkong/terrass & innergård

Vi hjälper dig att planera balkongen eller terrassen och väljer växter som passar i kruka. Många träd, buskar, perenner och klätterväxter klarar sig utmärkt i kruka, en hel del året runt. Här blir det extra viktigt med tåliga växter, särskilt om platsen är utsatt - gassande sol, blåsigt, kompakt skugga med mera - men det finns växter för alla lägen. För bostadsrättsföreningar kan vi hjälpa till med både rådgivning, planering, växtförslag med mera för innergården. Vi kan även delta i styrelsemöten eller föreningsstämmor vid behov.

Nätverk - andra trädgårdstjänster

Behöver du hjälp med stenläggning, plattsättning, ljussättning i trädgården, trädfällning, stubbfräsning, grävning med maskin eller andra arbeten? Vi har kontakter i vårt nätverk.